Salainen Leivontaystävä Ohjeet:

1. SLY4 alkaa 1.8.2008, ja kestää aina 31.10.2008 asti, eli kolme  kalenterikuukautta.

2. Jokaisena kuukautena muistetaan ystävää 8€:n arvosta. Tämän summan voi joko käyttää yhteen lähetykseen, tai lähettää kuukauden aikana useamman muistamisen. Jos joku panostaa leikkiin enemmän rahaa, on se hänen oma päätöksensä. Ohjesumma on siksi, että kukaan ei tuntisi leikin olevan "epäreilua". Jos ylität tuon ohjesumman, älä odota, että oma SLY:si lähettää sinulle ekstraa. HUOM! Postikulut tulevat tuon 8 euron päälle!

3. Jokainen lähetys raportoidaan emolle sähköpostiosoitteeseen sly4(piste)emo(at)gmail(piste)com. Laita raporttiin maininta siitä, onko kyseessä kirjelähetys vai paketti. Paketista pyydän ilmoittamaan paketin tunnuksen (se pitkä JJFI -alkuinen kirjain-numeroyhdistelmä lähettäjälle jäävästä pakettikortista). Lähettäessäsi emolle sähköpostia, muista mainita viestin otsikossa henkilökohtainen järjestysnumerosi!

4. Jokainen vastaanotettu lähetys raportoidaan sähköpostilla sly4(piste)emo(at)gmai(piste)com. Muista mainita viestin otsikossa henkilökohtainen järjestysnumerosi. (Saat sen emolta ilmoittautumisen jälkeen) Halutessasi voit laittaa blogiisi kommentin lahjan saapumisesta. Olisi myös kivaa ja toivottavaa saada linkki, mikäli julkaiset blogissasi kuvan saamastasi lähetyksestä.

5. Sinulla ei kuitenkaan tarvitse olla omaa blogia voidaksesi osallistua rinkiin. Olisi kuitenkin hyvä jos pystyisit kuvaamaan saamasi lähetyksen, jotta se voitaisiin julkaista oman kommenttisi kera SLY-blogissa.

6. Vain saadut lähetykset saa julkaista omassa blogissa, ÄLÄ SIIS KUVAA LÄHETYSTÄ, JONKA ITSE POSTITAT, ETTET PALJASTU!

7. Lähetykseen laitetaan aina lähettäjän kohdalle minun nimeni ja osoitteeni, jotka saat ilmoittautumislomakkeen mukana. Ilmoittautumiset aina sähköpostiini, koska et voi paljastaa yhteystietojasi tässä blogissa.

8. Mikäli lähetät omalle parillesi sähköpostia, luo salainen sähköposti, johon rekisteröityessäsi laitat nimen kohdalle esim. SLY, jottei oikea nimesi paljastuisi. Sinun pitää aina muistaa olla laittamatta omaa nimeäsi tai blogiosoitettasi mihinkään, jottet paljastuisi ystävällesi. Mikäli lähetät ystävällesi e-kortin, laita lähettäjän sähköpostin kohdalle osoitteeksi sly4(piste)emo(at)gmail(piste)com. 


9. Tämä ohje kuulostaa todella hullulta, koska luulisi että aikuiset ihmiset tämän ymmärtävät, mutta: Älä kierrätä postimerkkejä, käytetyn postimerkin uudelleenkäyttäminen on petos!

10. Kun olet saanut oman muistettavasi yhteystiedot, ilmoita hänelle esim. blogikommentilla, sähköpostilla tai e-kortilla, yms, että olet vastaanottanut tiedot. Tämä on ehdottoman tärkeää! Näin ystäväsi tietää ettei ole jäänyt "ulos ringistä". (Huomioi kohta 7.) Jos et saa ystävältäsi mitään kommenttia heinäkuun loppuun mennessä, ilmoita siitä emolle! Emo patistelee tämmöistä ystävää, ja tarvittaessa ottaa kovat otteet käyttöön ja sulkee tällaisen ystävän pois ringistä ennen kuin rinki edes alkaa!

11. Paketit tulee olla postissa aina kuun toiseksi viimeisellä viikolla (viimeiset lähetyspäivät tulevat ilmoittautumislomakkeen mukana sähköpostiisi ja näkyvät sly4 -blogin laatikossa etusivulla), jotta katoamistapauksissa pystymme ottamaan postiin yhteyttä ajoissa, siksi lähettäjän tiedoissa on minun nimeni. Muistuttelen kyllä tarpeeksi ajoissa!

12. Viimeisen kuukauden aikana muistettavalle paljastetaan, kuka on ollut sly:nä. Paljastuksen voi tehdä vaikkapa pakettiin sujautetulla postikortilla tai muulla mukavalla tavalla.

13. Kun emo lähettää sähköpostia, reagoi siihen nopeasti! Vastaa esitettyihin kysymyksiin tai lähetä ainakin kuittaus, että viesti on tullut perille ja sen sisältö on luettu ja ymmärretty. Näin vältät mahdolliset ongelmatilanteet.

14. Tämä kuulostaa tosi hassulta, mutta sanotaan sekin nyt ääneen: Mietithän tarkkaan, haluatko todellakin olla tässä mukana. Ilmoittautuessasi sitoudut rinkiin ja ringin sääntöihin kolmeksi kuukaudeksi (elo-lokakuu) sekä hankkimaan muistettavallesi kolme vähintään 8 euron arvoista lahjaa sekä kustantamaan postikulut.

15. Negatiivisia tuntemuksia ja pahaa mieltä ei pitäisi kenellekään syntyä, koska mukana ollaan iloisin mielin ja täysin vapaaehtoisesti. Tässä ringissä on kyse antamisen ja saamisen ilosta. Jos jostain syystä kuitenkin käy toisin, niin negatiiviset palautteet ja muut pahanmielenilmaukset pyydän lähettämään sähköpostilla suoraan minulle sly4(piste)emo(at)gmail(piste)com. Anonyymit napinat kommenteissa eivät ole mukavaa luettavaa. 


Eiköhän tässä tullut tärkeimmät ohjeistukset, lisäksi muistuttaisin positiivisesta hengestä, yritetään tilanteessa kuin tilanteessa olla kohteliaita, ja rehellisiä toisillemme. Mikäli jotain kysyttävää ilmaantuu, ota yhteyttä sähköpostiini sly4(piste)emo(at)gmail(piste)com.

HUOM! Mikäli käy niin ikävästi, että joku ei kerta toisensa perään muista ystäväänsä, otan valtuudet sulkea tällainen ihminen pois ringistä!